Tesj  bestaat al sinds 2002 en is opgericht door Carmen Gloudemans. Carmen is gek op het ontwerpen en maken van tassen en accessoires. Tesj  staat voor tas in het Limburgs. Als eerbetoon aan haar jeugd in Limburg, de plek waar Carmen is opgegroeid. Een Tesj kenmerkt zich door aandacht voor details, mooie afwerking en duidelijke vormen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van leer, omdat dit natuurproduct, met z’n mooie littekens en doorleefde uiterlijk, heel goed past bij de unieke uitstraling van een Tesj.
Tesj  straalt liefde voor het ambacht uit. De items worden gemaakt in het atelier van Tesj, in Arnhem. Hierdoor blijft het product dicht bij de maker. Iedere tas gaat door de handen van Carmen en moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
De nieuwste Tesj collectie bestaat uit twee lijnen, waarvoor de Hebbe! lijn uitsluitend gerecycled leer gebruikt wordt. Dit leer verft Carmen handmatig en krijgt een unieke print. Voor de Sjiek* lijn wordt nieuw leer gebruikt. Dit zijn de luxere tassen voorzien van een voering, sleutelhanger en binnenzakje.